Starší přípravka

Starší přípravka postoupila do finále zimního turnaje okresního fotbalového svazu Praha-západ v Hostivicích

Dvě výhry, jedna remíza a jedna porážka – takový byl start týmu starší přípravky do roku 2020. Důležitější než výsledky však na zimním turnaji okresního fotbalového svazu Praha-západ v Hostivicích byla výborná hra a celkově 2. místo. To znamená postup do březnového finále!

V konkurenci pěti celků jsme turnaj zahájili utkáním s Rudnou poněkud nervózně. Možná to způsobil i fakt, že si kluci pamatovali, jak se jim hráči soupeře po podzimním vzájemném zápase, který jsme prohráli gólem v poslední minutě, posmívali a sprostě jim nadávali.

Rudnou jsme přimáčkli na její polovině, ale po chybě v zadních řadách jsme inkasovali jako první. V závěru prvního poločasu Šimon vyrovnal a podobně kluci dokázali zareagovat i na druhý gól, který opět po hrubce dostali. Po druhé brance Šimona rozhodovaly o konečném výsledku penalty. V nich byli Štěpán, Víťa i Šimon neomylní a naopak hned soupeřovu první střelu Jáchym chytil. Připsali jsme si tak důležitý bod navíc.

V dalším zápase jsme jasně přehráli Zlatníky, přestože jsme si v poslední vteřině první půle nechali vstřelit vyrovnávací gól. Ale hattrick Honzy rozhodl o výhře 3:1.

Další pohodová výhra 3:0 nad Černošicemi (branky: Šimon, Filip a Štěpán) zajistila našemu týmu s předstihem postup do finalové turnaje. Jen těch vstřelených gólů mělo být podstatně více…

O konečné první místo jsme se utkali s fotbalovou akademií Povltavská, ale opět jsme málo a slabě zakončovali, soupeř dobře bránil a trestal nás góly z rychlých protiútoků. Kryštof sice srovnal na 1:1, ale když Štěpán v závěru poločasu trefil jen tyčku, tak už se trefoval jen soupeř a byla z toho prohra 1:5. Ovšem výsledek je až příliš krutý, kluci hráli výborně. Doplatili jsme na to, že nechceme, aby Jáchym stál na brankové čáře, ale hrál odvážně jako šestý hráč v poli.

Naše sestava: Jáchym Jandourek – Víťa Suchomel, Kryštof Pražák, Štěpán Chvojka, Šimon Pešice, Honza Vaněk, Filip Cigler, Martin Šťastný, Dan Houska.

Tabulka turnaje v Hostivicích

1. Povltavská FA       4   0   0   15:3   12
2. Dobřichovice      2   1   1     9:8     8
3. Rudná                    2   1   1   16:6     7
4. Zlatníky                  1   0   3   2:18     3
5. Černošice              0   0   4   2:10     0