První výhra udržela naději starší přípravky na předposlední místo ve skupině okresního přeboru

Okresní přebor starších přípravek se chýlí se svému závěru. První výhra udržela dobřichovickým chlapcům teoretickou naději na to, aby neskončili poslední ve skupině.
Mládenci ročníků 2009, kterým vypomáhají zkušenější 2010 a pár letovských 2008, se dosud v průběhu sezóny od starších (a mnohdy sopučasně i fotbalově kvalitnějších) soupeřů učili a často byli drsně vyučováni. Ale s vysokými prohrami jsme počítali a věříme, že nás posunou vpřed.

V minulém zápase jsme proti Jesenici získali první tři body za výhru v okresním přeboru starším přípravek.

Je opravdu potěšující, že v závěrečném kole základní části OP jsme poslední dubnovou neděli přehráli své jesenické soupeře, s nimiž jsme v půlce října doma v prvním vzájemném duelu prohráli vcelku jasně 12:38.
Výsledek v obráceném gardu 28:12 je odměnou za usilovnou práci všech. Kluci se otrkali a absolvovat během zápasu nespočet soubojů s vyzrálejšími protivníky je již nedeprimuje. Bohužel absence několika hráčů základu v dnešním kole nadstavbové části zapříčinila prohru v dalším duelu s Jesenicí v poměru 20:39.

Čtyři kola do konce soutěže tak mladí dobřichovičtí fotbalisté ztrácejí na Jesenici 9 bodů, přičemž nás čeká ještě jeden vzájemný zápas. Vzhledem ke skóre, které má výrazně lepší soupeř, však musíme v dalších utkáních získat alespoň o bod více než Jeseničtí. To by ovšem znamenalo uspět proti Kazínu (dosud ve vzájemných utkáních 9:33, 13:41 a 15:45) či Kamenném Přívozu (14:33 a 22:32).

Pokud by se nám podařilo náskok alespoň o polovinu stáhnout, bylo by to veliké povzbuzení pro následující sezónu, kde se konečně utkáme se stejně starými protivníky.